PRAO (åk 8 och 9)

Är du 14-16 år och nyfiken på att skaffa värdefulla erfarenheter inför framtiden? Då har du kommit rätt! På Kfast tar varje år emot 90 elever från årskurs 8 och 9, fördelade på höst och vår. Vi erbjuder en spännande vecka med trygga och engagerade handledare som ger dig god insikt i arbetslivet.

Våra PRAO platser

Vi har fastigheter över hela Eskilstuna, och under din vecka hos oss kommer du att vara en del av en arbetsgrupp som ansvarar för utvalda stadsdelar och områden. Ditt arbete kommer att variera och anpassas efter vad din handledare arbetar med. Våra handledare arbetar som lokalvårdare, fastighetsskötare eller fastighetstekniker.

 

Så fungerar PRAO hos Kfast

Veckan inleds med en gemensam samling för alla elever på måndag morgon, där du får mer detaljerad information om din arbetsplats och handledare. Därefter åker du och din handledare tillsammans till arbetsplatsen, som du kommer att utgå från under resterande del av veckan. Under veckan får du sedan prova på olika arbetsuppgifter inom yrket som din handledare har och veckan avslutas med en gemensam återsamling på fredagen där vi summerar veckan och delar ut intyg.

 

Hur bokar jag en plats?

Alla våra platser är bokningsbara i den digitala skolplattformen samverka.nu. Det är först till kvarn som gäller, så se till att boka i tid.

 

Mer information

Sök på Kfast i den digitala skolplattformen samverka.nu för mer information. Om du behöver hjälp, ta kontakt med din skola. För ytterligare frågor om PRAO och annan praktik, kontakta Sofia Redelius, vår HR-partner, på 072-977 55 31 eller sofia.redelius@kfast.se.

Vi ser fram emot att välkomna dig till en lärorik vecka hos oss på Kfast!