Hos oss arbetar över 100 dedikerade lokalvårdare, och våra uppdrag finns ofta i skolor, förskolor, kommunala kontor och andra kommunala fastigheter.
Som lokalvårdare blir du en del av en arbetsgrupp som ansvarar för ett antal lokaler inom ett geografiskt område eller stadsdel i Eskilstuna. Varje grupp leds av en gruppchef, och i gruppen arbetar även fastighetsskötare. För större fastigheter, som exempelvis en F-9-skola, arbetar vi ofta i team, medan arbetet i mindre fastigheter, som en förskola eller ett kontor, ofta innebär mer självständigt ansvar.
Vi söker ständigt nya talanger! Skicka gärna in en intresseanmälan – vi ser fram emot att höra från dig!
Lokalvårdare
(Klicka för mer information)
”Jag sökte till Kfast för att det är det bästa företaget med bra arbetsvillkor”, säger Ahmed Mohamud Sharif som arbetar som lokalvårdare på Kfast sedan fem år tillbaka.
Vad gör du i ditt jobb som lokalvårdare?
Jag gör vanlig städning, golvvård och storstädning på Stålforsskolan. Jag städar klassrum, matsal och korridorer – till exempel dammar, torkar bord, tar bort tuggummin och moppar golv.
Vad är ditt bästa med ditt jobb?
Det bästa med mitt jobb är att göra kunderna jättenöjda. Jag ser till att göra allt jag kan de åtta timmar jag arbetar varje dag för att det ska bli bra för våra kunder. Om kunderna är nöjda är jag nöjd!
Vad är det bästa med att jobba på Kfast?
Det bästa med att jobba på Kfast är att alla är positiva och mycket hjälpsamma. Jag har jobbat på andra arbetsplatser också men Kfast är bäst. Cheferna respekterar mig och lyssnar på mig.
Lokalvårdare
(Klicka för mer information)
Susanne Holmberg är en del av bemanningen på Kfast, en arbetsgrupp lokalvårdare som hoppar in vid frånvaro bland lokalvårdarna i Kfasts olika arbetsgrupper. Det är ett omväxlande jobb som Susanne trivs med tack vare variationen, kollegorna och sammanhållning på Kfast i stort.
Vad gör du i ditt jobb som lokalvårdare?
– Jag och mina kollegor hoppar in vid frånvaro bland lokalvårdarna i våra arbetsgrupper. Ibland får vi reda på tre – fyra veckor i förväg var vi ska vara, ibland får vi veta det på morgonen samma dag. Varje fastighet jag städar har ett så kallat städschema att följa; en beskrivning av vilka arbetsmoment som ska göras var och i vilken ordning. Vilka städmoment jag ska utföra beror på vad Kfast kommit överens om med verksamheten i lokalen. Under sommaren är det vanligt att vi utför storstädning och golvvård i skolor och andra lokaler som står tomma.
Vad är det bästa med ditt jobb?
– Det är alltid kul att göra skillnad och jag blir väldigt uppskattad i mitt jobb. Det är sällan någon som säger ”Åh nej nu kommer städerskan” utan folk blir oftast väldigt glada när jag kommer. Det är alltid härligt att vara på en förskola, man får mycket positiva energi när man kommer till mindre ungar. Ibland får jag lite hjälp också från någon som till exempel är nyfiken på dammvippan, skrattar Susanne.
Vad är det bästa med att jobba på Kfast?
– Här finns en bra sammanhållning och bra riktlinjer att följa. Jag tycker också att det är kul att alla medarbetare från Kfast kan sammanstråla i aktiviteter som arrangeras av personalklubben Kbra. Jag har både varit med på Sälenresan och femkamp som de arrangerat, det är kul och något jag verkligen kan rekommendera.
Susanne påpekar också att hon lärt sig väldigt mycket om lokalvård sedan hon började på Kfast, bland annat tack vare den SRY-utbildning hon har gått tack vare Kfast. SRY står för servicebranschens yrkesnämnd, en nämnd som verkar för kompetensutveckling och kompetensförsörjning inom servicebranschen. Alla lokalvårdare på Kfasts ska ha en lokalvårdsutbildning genom SRY.